Nagelbijter


Nagelsalon

De Nagelfee


Úw O.P.I.-specialiste

in

Zuid-oost Drenthe


Mobiel: 06 ~ 42.13.56.35


Behandeling alleen op afspraak

Nagelbijter:


Nagelbijten is iets wat heel veel mensen doen, veelal onbewust. Het wordt vaak gezien als een vieze gewoonte. Dit maakt dat veel mensen proberen te stoppen met deze gewoonte. Iets wat niet zo makkelijk is, als het lijkt.

 

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland nagels bijten. De oorzaak hiervoor is voor iedereen verschillend.  Stress en verveling zijn de meest voorkomende oorzaken. In sommige gevallen is het een gewoonte geworden in de loop der jaren, omdat het moeilijk is om ermee te stoppen. Vaak is het al zo'n gewoonte geworden, dat de mensen het zelf niet meer opvalt dat ze nagels bijten.

 

Gevolgen


Nagelbijters staan niet altijd stil bij de gevolgen van hun gewoonte. Het is een ongezonde gewoonte, die kan zorgen voor ernstige klachten. Op onze nagels zitten dagelijks ontzettend veel bacteriën. Iedere keer dat er op de nagels gebeten wordt, brengt men deze bacteriën in de mond. Dit kan zorgen voor infecties in de mond of keel. Ook kan er eczeem aan de vingers ontstaan. Doordat men met de vingers in de mond zit, worden de nagels vaak vochtig. Vochtigheid is een goede voedingsbron voor schimmels. Overige gevolgen kunnen zijn:

  • Door veel kracht te zetten om de nagels kapot te bijten, slijt het gebit
  • Door veelvuldig in aanraking te komen met speeksel krijgen de vingertoppen een vieze lucht
  • Wondjes rond de nagels
  • Eeltplekken
  • Verstoorde nagelgroei, denk hierbij aan ingegroeide nagels

 

Stoppen?


Het is mogelijk om te stoppen met deze gewoonte door... kunstnagels! Deze zijn te hard op om te bijten. Doordat u niet meer kan bijten, krijgen uw natuurlijke nagels de kans om te herstellen. Zodra u eraan toe bent om te stoppen, kunt u een afspraak maken. Waarom pas als u eraan toe bent? Net als stoppen met roken moet men er zelf achter staan. Indien u er niet achter staat, zal het een lange en moeilijke weg worden om te stoppen.

 

In overleg met u maak ik een programma op maat.

 

Ervaring tot nu toe komt uit op het volgende schema:

 

Week 1: 1e afspraak voor het zetten van kunstnagels

Week 2: controle, indien aanwezig worden haakjes  en andere triggers voor bijten verwijderd

Week 3: controle

Week 4: nabehandeling

 

Hierna komt u in het programma op maat. Sommigen hebben meer begeleiding nodig dan anderen.  Dit alles zal in overleg met u plaatsvinden.

Copyright Nagelsalon De Nagelfee

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren