F.A.Q.


Nagelsalon

De Nagelfee


Úw O.P.I.-specialiste

in

Zuid-oost Drenthe


Mobiel: 06 ~ 42.13.56.35


Behandeling alleen op afspraak

Veel gestelde vragen:

 

Is gel even sterk als acryl?

Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven. Er zit verschil in het feit dat de producten op andere wijze worden aangebracht en het uitharden van de producten verschilt. Gel is flexibeler dan acryl. Maar als u beiden stoot zullen ze niet snel kapot gaan.

 

Duurt een behandeling met gel langer dan acryl?

Nee, want een gelnagel heeft minder vijlwerk nodig en dit compenseert dan de tijd die de gel nodig heeft om onder de UV Lamp uit te harden.

 

Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht.

 

Kan men schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?

Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt. En u de nagels met zorg behandelt.

 

Kan men gewoon alles doen met een nagelverlenging?

Ja, als u ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kunt u alles doen. Gebruik ze niet als gereedschap en bescherm ze wel tegen agressieve schoonmaakmiddelen en werkzaamheden in b.v. de tuin.

 

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Ja, wel als u de nagels mooi wilt houden. Na enkele weken groeien de nagel uit en raakt de nagel zijn balans kwijt waardoor deze eerder kan breken. Met een nabehandeling wordt de nagel geherbalanceerd waardoor deze in optimale conditie blijft. Vaak wordt er gezegd dat de nagels even moeten ademen of dat er een nieuwe set geplaatst moet worden. Dit is een fabel. Indien de kunstnagels goed gezet, onderhouden, verzorgd en nabehandeld worden, kunt u er jaren plezier van hebben.

 

Als het me niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?

Ja, maak een afspraak met uw nagelsalon. Uw styliste zal de nagels op een verantwoorde manier verwijderen en een goede nazorg geven.  Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat u dan wel de natuurlijke nagel zal beschadigen.

 

Doet het zeer, kunstnagels aanbrengen?

Nee! Dit mag nooit pijn doen! Als het wel pijn doet ga dan naar een andere nagelstyliste. Een die haar vak wel beheerst.


Beschadigen kunstnagels mijn eigen nagels?

Nee. Als u naar een goede nagelstyliste gaat, ruwt zij het oppervlak van uw nagel alleen een beetje op met een zachte vijl, zodat het product beter hecht. Zou u het product er afhalen dan is uw nagel na een polijstbeurt weer zoals hij was, met die kanttekenig dat het  wel weer een paar dagen duurt voor de oliën in de natuurlijke nagel zich hersteld hebben. Bedenk ook dat u al een poosje gewend bent om hardere nagels te hebben. Uw eigen natuurlijke nagels zijn na het verwijderen weer net zo flexibel als voor het dragen van kunstnagels. Mocht u u moeite hebben met deze flexibiliteit, dan is dit met een goede nagelverharder op te lossen. Vraag ernaar bij uw styliste.


Ik bijt heel erg nagels, zouden kunstnagels iets voor mij kunnen zijn?

Zeker! Hoe erg u ook nagelbijt, een goede nagelstyliste kan binnen een paar uur van uw afgekloven nagels prachtige, verzorgde, natuurlijk uitziende nagels maken!


Ik ben een man en bijt nagels. Kunt u iets voor mij doen?

Nou en of. Een goede nagelstyliste kan een speciale “mannennagel” maken die niet van echt is te onderscheiden.


Ik heb ooit tussen de deur gezeten met mijn vinger en mijn nagel zit vol deuken. Kan daar een kunstnagel op?

Ja hoor. Mits de nagel niet door en door beschadigd is. Na behandeling ziet u van die deukjes niets meer.


Ik heb een schimmelnagel. Kan daar een kunstnagel op?

Nee, zeer beslist niet. Dit moet eerst verholpen worden. Ga zo snel mogelijk naar uw huisarts. Ook bij twijfel.


Hoe lang blijven mijn kunstnagels zitten?

Zolang als u wilt! Na het opzetten kunt u eens in de 3 a 4 weken terugkomen om de uitgroei te laten bijwerken. Zo kunt u jaren doorgaan. Zie ook het antwoord bij de vraag of een nabehandeling noodzakelijk is.


Kan ik alles doen met kunstnagels?

Gelukkig wel! Al moet u met bepaalde handelingen wel even wennen als uw nagels lang zijn. U kunt ze door onhandigheid in het begin iets vaker beschadigen maar het went snel. Hoe langer u ze hebt, hoe mooier ze blijven.


Hoe lang blijven de kunstnagels zitten en moet ik zelf iets aan het onderhoud van mijn kunstnagels doen?

Als het goed is zitten uw kunstnagels in ieder geval zo’n drie weken probleemloos. Voor het langste plezier is het goed om de nagels en nagelriemen minimaal 1 keer per dag met een nagelriemolie te behandelen. U kunt ze eventueel zelf een beetje korter vijlen, met een kartonnen vijl. Mocht er een klein stukje loslaten neem dan contact op met uw nagelspecialiste, zij zal dit dan (in overleg met u) voor u repareren.


U zoekt een mogelijkheid om goedkoop nagels te laten zetten?

Een waarschuwing is hier wel op z'n plaats. Ik zie het dragen van kunstnagels als een hobby. Dit kost tijd en geld! En aan kwaliteit hangt een prijskaartje! Wellicht is het u al eens opgevallen dat goedkope producten van grote ketens van mindere kwaliteit zijn, dan producten die u in een speciaalzaak koopt. Met nagels net zo! Natuurlijk staat het u vrij om ergens goedkoop uw nagels te laten zetten. Maar voordat u hieraan begint, verzoek ik u om het volgende goed te lezen. De kans is groot dat u uw nagels (onherstelbaar?) gaat beschadigen.


Ik heb geen behoefte aan kunstnagels, maar wil wel graag dat mijn handen en nagels er verzorgd uitzien.

Ook dat is geen probleem. Als úw O·P·I-specialiste in Z.O.-Drenthe kan ik ook een manicure geven. Indien gewenst zelfs met een paraffine-behandeling.


Geeft u ook behandeling aan huis?

Ik geef geen behandeling aan huis. In mijn salon heb ik alle producten onder handbereik. Op deze manier voorkom ik dat ik bij een thuisbezoek iets vergeet. Ook is mijn salon zo ingericht dat zowel u als klant, alswel ik als behandelaar een goede zit hebben.


Heeft u toch nog vragen, ik beantwoord ze graag.

Copyright Nagelsalon De Nagelfee

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren