Nog even dit....


Nagelsalon

De Nagelfee


Úw O.P.I.-specialiste

in

Zuid-oost Drenthe


Mobiel: 06 ~ 42.13.56.35


Behandeling alleen op afspraak

Risico’s doe het zelf – ongeschoold/ondeskundige stylistes


Omdat wij, als professionele nagelspecialisten, maar al te vaak de schade mogen opknappen die is aangericht door onprofessioneel en/of ondeskundig en ongeschoolde “nagelspecialisten” wil ik u graag wijzen op het volgende.

 

Nagelstyling...dat kan toch iedereen!!!

Was dat maar waar! Het had mij een hoop tijd en geld kunnen besparen. Nagelstyling is een (ambachts) vak waarvan veel mensen denken "dat doe ik wel even" en denken er ook nog rijk mee te worden. Helaas... dit is een illusie! Veel mensen vergeten dat er veel tijd en geld gaat zitten in de aanschaf van kwaliteitsproducten, een goede opleiding, bijscholingen en de belastingdienst.

Tegenwoordig is het helaas steeds vaker mogelijk om zonder enige kennis van zaken zelf nagelproducten aan te schaffen. Maar besef wel dat men geen idee heeft waar men aan begint:

  • Is men bijvoorbeeld op de hoogte van de anatomie van de nagel?
  • Weet men hoe schimmels en bacteriën kunnen ontstaan?
  • Of kan men bacteriën en schimmels herkennen?

Ja, als het te laat is! Maar de taak van een goed geschoolde nagelspecialiste is om dit soort problemen te voorkomen en niet om deze problemen te veroorzaken. Dit is nog maar een deel van de kennis die men moet weten als nagelspecialiste. Het is uiteraard ook belangrijk te weten hoe men de (vaak chemische) producten op een juiste manier moet verwerken om een technisch goede nagel te kunnen plaatsen die duurzaam is.

 

Erkend beroep?

Helaas is het vak nagelstyling (nog) niet erkend. Zelfs wanneer de salon geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel, wil dit nog niet zeggen dat de styliste alle vakkennis in huis heeft. Dit kan leiden tot onvakkundige behandelingen die de nagels en handen ernstig kunnen beschadigen.   Iedereen kan zich dus nagelspecialiste noemen met alle gevolgen van dien. Er bestaan gelukkig wel een 2-tal brancheverenigingen 'Het nagelgilde' & 'FNV mooi'. Zij zijn heel hard aan het werk om het vak erkend te krijgen zodat we de beunhazen en de verkoop aan ongeschoolde particulieren tegen kunnen gaan. Daarentegen wordt het beroep nagelstyling door de belasting wel erkend en moeten we gewoon, net als iedere werkende Nederlander, belasting afdragen (19% BTW per behandeling en inkomstenbelasting over hetgeen wat we “verdienen”, dus het bedrag wat overblijft na aftrek van de BTW, productkosten per behandeling, stookkosten, huur ruimte, KvK, vakliteratuur, bijscholing en uw drankje!)

 

Hoe kies ik de juiste nagelsalon?

Laat uw keus voor een nagelstudio in ieder geval niet gebaseerd zijn op de prijs. Goedkoop is meestal duurkoop. Want wat is de reden dat ze zo goedkoop (lijken te) zijn?

  • Heeft de stylist(e) een opleiding gevolgd?
  • Gebruikt de stylist(e) kwaliteitsproducten die gezond zijn voor u of wordt er merkloze “troep” gebruikt voorzien van het schadelijke MMA (als u naar beneden scrolt, leest u meer over MMA) die nog eens schadelijk voor u als klant zijn ook?
  • Geeft deze stylist(e) netjes haar belasting op zoals elke Nederlander hoort te doen?
  • Werkt deze stylist(e) hygiënisch?

Vraag bij twijfel daarom altijd waar de nagelspecialist(e) zijn of haar opleiding heeft gedaan en laat haar dit aantonen d.m.v. de behaalde certificaten en/of diploma. Ook al is het geen erkend beroep, een certificaat of diploma geeft wel aan dat de nagelspecialist(e) weet waar hij/zij mee bezig is. En u kunt dan zien of dit bij een gedegen opleidingsinstituut is geweest en bijvoorbeeld niet via een thuisstudieplan of alleen een pakketje gekocht heeft bij een postorderbedrijf of op de zwarte markt en het nu zelf maar is gaan doen omdat het er zo makkelijk uitziet. Dit vak vergt wel degelijk vakkennis en vakmanschap en is niet enkel uit een boekje te leren.

Nog enkele aandachtspunten om een goede salon uit te zoeken:

  • Elke salon moet goed bereikbaar zijn per telefoon/email.
  • Vergelijk de prijzen - let 0p dat diensten niet tè goedkoop worden aangeboden. De prijs voor een set nagels ligt meestal tussen de 35 en 65 euro (het verschil in prijs is afhankelijk van ervaring). Prijs is afhankelijk of er gebruik gemaakt wordt van kwalitatief goede producten. Deze zijn vaker duurder, maar bieden de nagels meer verzorging en zorgen voor een betere hechting. Ook kan de regio voor een verschil in prijs zorgen.
  • Hygiëne. Dit is een belangrijk onderdeel. Ligt er een dikke laag stof op de grond/tafel? Ruikt de ruimte muf en niet geventileerd? Hier hebben bacteriën alle ruimte, dus ook om op uw nagels te belanden.
  • Goed om te weten: een behandeling mag nooit pijnlijk zijn! 'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is uit den boze in een nagelsalon! Veelvuldig vijlen, of met een grove vijl op de natuurlijke nagel mag absoluut niet. Na de behandeling moeten de nagelriemen intact zijn, mocht de ervaren specialiste toch uitschieten (het blijft handwerk), hou dan in de gaten dat de nagels gedesinfecteerd worden en de vijl vervangen.

 

Wat is MMA?

Onderstaande links zijn filmpjes over gebruik van MMA in acrylliquid. De filmpjes zijn overwegend in het Engels en niet ondertiteld.

MMA (Methyl MethAcrylaat) was een van de ingrediënten van acryl en zit tegenwoordig alleen nog in de goedkope merkloze nagelproducten verwerkt die je onder andere op de zwarte markt kunt kopen. MMA is een goedkoop lijmmiddel die zorgt voor een sterke bevestiging en een snelle uitharding. MMA is onveilig en zeer onverstandig. MMA kan ernstige allergische reacties veroorzaken aan de huid en kan zelfs permanente nagelmisvorming veroorzaken. Nagelproducten met MMA zijn te hard voor de natuurlijke nagel en kan bij het breken ervan de natuurlijke nagel ernstig beschadigen waarbij u ook nog eens een lelijke infectie kunt oplopen.

 

Achtergrond MMA

MMA werd in de beginfase van de professionele nagelindustrie veelvoudig gebruikt. Hier komt ook de naam tandheelkundige acryl, porselein nagels of harsnagels vandaan. Eind jaren 70 kwamen er veel klachten over het gebruik van MMA binnen bij de FDA (Food and Drug Administration). Hierdoor  is er uiteindelijk opgetreden tegen het gebruik van MMA. Inmiddels is MMA in Amerika verboden en strafbaar om producten te produceren, distribueren en te verkopen waar MMA inzit. Helaas is het gebruik van MMA in Nederland (onbegrijpelijk) nog steeds legaal. Gelukkig hebben al veel fabrikanten van kunstnagelproducten de schadelijke MMA vervangen door het veilige EMA.

In mijn salon wordt daarom enkel gewerkt met kwaliteit producten zoals O·P·I.  De producten van O·P·I bevatten EMA (Ethyl MethAcrylaat) en niet het slechte MMA (Methyl MethAcrylaat).  Bij O·P·I staan de gezondheid en kwaliteit van de natuurlijke nagel altijd op de eerste plaats. Alle O·P·I producten zijn natuurlijk dierproefvrij!

 

Waarom wordt MMA nog steeds gebruikt?

Om de simpele reden dat producten die MMA bevatten vele malen goedkoper zijn dan producten die EMA bevatten en omdat het verwerken van producten met MMA minder vaardigheid vereist en knetterhard is.

 

Hoe weet ik of mijn nagelspecialist(e) producten met MMA gebruikt?

De extreem lage prijs van de behandelingen, de merkloze uitstraling van de gebruikte producten kunnen  hierop duiden. Vaak worden de acrylpoeders overgegoten in blanke potjes en noemen ze het “Solar nails” Echter is deze benaming niet juist. “Solar” is een beschermde merknaam van Creative Nail Design voor een bepaald type acryl en totaal niet vergelijkbaar met wat de voornamelijk Aziatische salons en op de zwarte markt als zijnde Solar Nails wordt aangeboden. Ook is het bij deze salons vaak zo dat uw natuurlijke nagel flink gevijld wordt, zodat deze rood en heel erg gevoelig wordt. Tevens komt het regelmatig voor dat er in deze salons niet hygiënisch gewerkt wordt. Instrumenten worden niet gedesinfecteerd en de vijl waar uw nagels mee behandeld zijn, wordt dan, zonder gereinigd te zijn, bij de volgende klant gebruikt.

In een professionele salon kunt u er gerust op zijn dat alle instrumenten gedesinfecteerd zijn.

Deze pagina is mede tot stand gekomen door (in willekeurige volgorde) :   

  • Adele van Nagelstudio Adele
  • Peggy van Peggy's Beauty Corner (welke helaas per 14 juli 2010 gestopt is)
  • Simone van Nagelstudio SG Nagelstyling
  • Katja van Nagelstudio La Strada
  • Angeline van Nagelstudio Different Nails

Bedankt voor het mogen gebruiken van teksten en foto's.

Copyright Nagelsalon De Nagelfee

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren