T.H.T.


Nagelsalon

De Nagelfee


Úw O.P.I.-specialiste

in

Zuid-oost Drenthe


Mobiel: 06 ~ 42.13.56.35


Behandeling alleen op afspraak

T.h.t. ~ ten minste houdbaar tot:

 

Ik krijg regelmatig de vraag hoe lang een kunstnagel blijft zitten. Via deze weg wil ik u daar graag over informeren.

 

Hoe lang blijft een kunstnagel zitten?

Een veel gestelde vraag.  Hier zijn twee factoren van belang: de nagelstyliste en de klant.

 

De nagelstyliste: heeft zij een opleiding gevolgd? Weet ze om te gaan met problemen? Houdt ze rekening met de persoonlijke omstandigheden van de klant? Tenslotte is het voor u als klant behoorlijk lastig als u op topniveau aan het bowlen bent en uw nagelstyliste maakt bij u een paar stilettonagels.

 

De klant: gebruikt u medicijnen? Heeft u lichamelijke problemen? Uw nagelstyliste kan nog zo goed werken. Maar zij is wel afhankelijk van uw lichamelijke gesteldheid. Hormonen hebben een grote invloed op hoe uw nagels blijven zitten. Om voor u een mooi voorbeeld te geven: ik had ooit eens een klant die iedere keer lucht problemen had met haar nagels. Wat ik ook deed en probeerde, het resultaat bleef hetzelfde. Tot het moment dat de klant mij vertelde dat ze de week erop in haar periode zou zitten. Toen ging er bij mij een lampje branden! Ik heb haar verzocht om de volgende afspraak na haar periode te maken. Mevrouw heeft daarna nooit meer problemen gehad met haar nagels.

Geldt dit nu voor iedere klant? Nee, want de ene klant is er gevoeliger voor dan de andere klant.

 

U kunt wel opletten bij: overgang ~ antidepressiva ~ narcose ~ bijzondere medicijnen. Meldt dit altijd bij de styliste om teleurstellingen te voorkomen. Desnoods kan zij eerst een proefnagel bij u maken om te zien of een kunstnagel wel blijft zitten.

 

Mijn voorbeelden hoe lang de kunstnagels die ik maak blijven zitten:

Ik heb een klant die heel veel met paarden werkt. Zelf in het bezit van diverse paarden en doet regelmatig mee met wedstrijden. Zij houdt met gemak haar nagels drie weken netjes. De breuken die er eventueel toch ontstaan, zijn niet te wijten aan het maken van de nagels, maar hebben een andere oorzaak.

Een andere klant vindt het niet mooi om lange nagels te hebben. Deze houd ik op verzoek zo kort mogelijk. Mevrouw is creatief bezig en in haar dagelijkse werk heeft ze te maken met diverse schoonmaak producten. Ook zij heeft na drie weken wel uitgroei, maar geen kapotte nagels of extreme luchtvorming.

 

Hoe zit het met uitgroei?

Ik vergelijk dit altijd met het kleuren van haren. Indien men de haren kleurt, dan zit dit op de haarschacht en niet in de wortel van de haar. Als het haar gaat groeien, ziet men bij de hoofdhuid de uitgroei. Dit moet na verloop van tijd weer bijgewerkt worden.

 

Bij kunstnagels is dit net zo. De kunstnagel zit op de natuurlijke nagel. De natuurlijke nagel blijft groeien. Er ontstaat dan een ruimte tussen de kunstnagel en de nagelriem. Dit is de befaamde uitgroei welke dus bijgewerkte moet worden. In de regel is dit per drie weken.

 

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Stuur dan een e-mail.

Copyright Nagelsalon De Nagelfee

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren